10 daagse busreis Ierland

PV Zuyderland Heerlen

donderdag 30 mei t/m zaterdag 8 juni 2024

Dag 1 - Heenreis

In de ochtend vertrekken we per luxe touringcar vanuit Heerlen naar Calais, voor de oversteek via de Eurotunnel naar Folkestone. In slechts een half uur bereiken we Groot-Brittannië.

Onderweg maken we de nodige pauzes. Ons eindpunt van vandaag is ons hotel in de nabijheid van Birmingham, waar we tijdig voor diner aan zullen komen. Vanavond diner in het hotel.


Hotel 1 nacht
Ontbijt en diner
DoubleTree by Hilton Coventry
https://www.hilton.com/en/hotels/cvthndi-doubletree-coventry  

Dag 2 - Dublin

Na het ontbijt vertrekken we vanaf ons hotel naar de ferry in Holyhead, om de oversteek naar Ierland te maken. We passeren het mooie landschap van Wales om in de middag in te schepen aan boord van Irish Ferries. 

Vertrek Holyead 14:10  - aankomst Dublin is rond 17:25 (ruim 3 uur). 
 Na ontschepen leggen we zo snel mogelijk de laatste 6 kilometer van de haven naar ons hotel af voor check inn.

Ons hotel heeft een redelijk centrale ligging, in 2 kilometer wandelen bereikt u de oude binnenstad aan de rivier de Liffey. Openbaar vervoer is in de nabijheid van uw hotel. 

De rest van de avond is ter vrije besteding. Er is bewust gekozen om u in deze bruisende stad zelf uw restaurant te laten kiezen. Zo kunt u natuurlijk dineren in een traditionele pub of in een ander restaurantje van uw keuze, maar ook uw hotel beschikt over 2 restaurants.

Op de website van het hotel vindt u meer informatie en de menukaarten

Hotel 2 nachten

2 x ontbijt

The Croke Park ****
 Jones’s Road, Dublin 3, D03 E5Y8, Ireland
https://www.doylecollection.com/hotels/the-croke-park-hotel 

Dag 3 - Dublin

Na het ontbijt start ons sightseeing programma Ierland.

We maken 's morgens eerst een uitgebreide bustour door Dublin met aansluitend nog een wandeling onder leiding van onze gids. Op deze manier krijgt u de belangrijkste bezienswaardigheden zien. Aansluitend heeft u de gelegenheid om zelf Dublin verder te verkennen.

Ook vanavond kiest u uw eigen restaurant voor diner.  

Een aantal bekende bezienswaardigheden welke u tijdens uw bezoek aan Dublin niet mag missen zijn: 

De wijk Temple Bar 

Het is een van de oudste wijken van Dublin. Het is ook de thuisbasis van een van de oudste theaters van Europa: het Smock Alley Theatre. In de loop der jaren heeft de wijk zijn middeleeuws karakter weten te behouden. Aan de smalle, geplaveide straatjes vind je er nu diverse eettentjes, winkels en pubs. 


De oude bibliotheek van het Trinity College 

Het Trinity College dateert uit eind 16e eeuw en is daarmee de oudste universiteit van Ierland. Aan een van de binnenpleinen van het universiteitscomplex ligt de ‘Old library’. De oude bibliotheek vinden wij een absolute must-see in Dublin! Een van de belangrijkste werken in de bibliotheek is het rijkelijk versierde Book of Kells. Drie kunstenaars en vier schrijvers zouden er lang aan gewerkt hebben. Toen het eiland werd overmeesterd door Vikingen, vluchtten enkele monniken naar een zusterklooster in Kells. Hier werd het geschrift voltooid en midden 17e eeuw geschonken aan het Trinity College. 


O’Donoghue’s Bar 

Een van de meest bekende pubs voor liefhebbers van Ierse folkmuziek is O’Donoghue’s. De historische Ierse pub was in de 18e en 19e eeuw nog een kruidenierswinkel. Begin 20e eeuw werd de winkel als pub in gebruik genomen. In de achterkamer traden dikwijls muzikanten op die later wereldberoemd werden. Zoals The Dubliners, een van de oudste en langst bestaande bands ter wereld. 

Dag 4 – The Burren & Cliffs of Moher

Na het ontbijt pakken we de koffer weer in om Dublin te verlaten. We trekken dwars door Ierland van de Oostkust naar de Westkust.

We brengen als eerste een bezoek aan The Burren, een speciaal natuurgebied in Ierland. Het heeft verschillende ondergronden waardoor het een erg divers landschap is. Je vindt er onder andere kalksteen, bergen, rotsen, elswouden en grasland. Naast deze bijzondere natuur, vind je er ook archelogische vondsten.

Aansluitend rijden we door naar de Cliffs of Moher.

De buitengewone Cliffs of Moher, ongetwijfeld de topattractie van Ierland, torenen hoog uit boven de woeste Atlantische kustlijn van West-Clare. De kliffen steken op hun hoogste punt 214 meter boven de woeste oceaan uit en strekken zich uit over 8 grillige kilometers langs de kustlijn van Clare. 

Vanaf deze kliffen kun je adembenemende vergezichten zien. In het noorden en westen liggen de Aran Islands, Galway Bay, de Twelve Bens Mountains en de Maam Turk Mountain Range. En in het zuiden is er het prachtige indrukwekkende Loop Head met daarachter de kust van Kerry die in de mist op de loer ligt. 

Bovenop de iconische Cliffs of Moher staat O'Brien's Tower, nog een van de meest gefotografeerde monumenten van Ierland. De toren houdt stand tegen de wind en de meedogenloze Atlantische aanval om de kust te beschermen tegen Spaanse galjoenen en oorlogvoerende stammen. 

Aan het einde van de dag checken we in bij ons hotel voor vannacht, waar we gezamenlijk dineren. 

Hotel 1 nacht
Ontbijt en diner
The Inn at Dromoland Hotel ***
Newmarket on Fergus, Co.Clare, Ireland
https://www.theinnatdromoland.ie/ 

Dag 5 – Bunratty & Tralee

Na het ontbijt is het slechts een klein stukje naar onze eerste stop van vandaag. Bunratty Castle & Folk Park is een indrukwekkend 15e eeuws kasteel met een openluchtmuseum. Het is gerestaureerd en ingericht in middeleeuwse stijl. 

Het Bunratty Folk Park ligt op 26 hectare ongerept platteland in Clare en heeft meer dan 30 gebouwen in een 'levend' dorp en landelijke omgeving.

Boerderijen, dorpswinkels en straten op het platteland zijn nagebouwd en ingericht zoals ze er in die tijd zouden hebben uitgezien, afhankelijk van hun sociale status, van de armste eenkamerwoning tot Bunratty House, een mooi voorbeeld van een Georgian residentie uit 1804 van de Studdarts, de laatste familie die Bunratty Castle bewoonde. Het Folkpark is een nabootsing van een dorp uit het begin van de 19e eeuw, compleet met mensen in authentieke kostuums. 
 

Buiten het Folkpark bevindt zich de beroemde pub Durty Nelly’s, zeker een bezoekje waard en wellicht een leuke plek voor een drankje of een vroege lunch. 

Na dit bezoek rijden we door naar Tralee. Tralee ligt in het zuiden van Ierland in het graafschap Kerry. De naam Tralee betekent waarschijnlijk strand van de Lee, het Ierse Trá betekent onder meer strand, de Lee (Lí) is een rivier. Denny Street, de huidige hoofdstraat, dateert uit de 19e eeuw. Uit diezelfde tijd dateren twee van de markantste gebouwen in de stad: Tralee courthouse en The Ashe Memorial Hall. In dat laatste gebouw is het Museum van Kerry gevestigd. Na enkele uurtjes vrij, zetten we koers naar ons hotel in Sneem voor de komende nachten. 


Het dorp Sneem 

De Ierse naam voor het plaatsje "An tSnaidhm" vertaalt zich in het Engels "The Knot". Er zijn verschillende verklaringen waarom een "knoop" relevant zou zijn voor dit kleine dorpje in Kerry. Ten eerste, en dat is het meest voor de hand liggend, stroomt de Sneem rivier door het dorp en er wordt gezegd dat er een knoopachtige werveling plaatsvindt wanneer de rivier de stromingen van Kenmare Bay ontmoet in de riviermonding net onder het dorp. Het dorp Sneem bestaat uit 2 pleinen, het noorden en het zuiden. 

Er is een brug in het midden van het dorp die, als je hem vanuit de lucht bekijkt, werkt als een knoop tussen de twee dorpspleinen. Een minder gebruikelijke verklaring is dat Sneem de knoop is in de beroemde toeristische Ring of Kerry. Om de Ring of Kerry te voltooien moet je door het dorp Sneem, dus daarom zou Sneem kunnen worden gezien als "de knoop". 


Vanavond diner in ons hotel. Wat of slecht 10 minuten wandelen van het dorp ligt. 

Hotel 3 nachten
3 x ontbijt en diner
Sneem hotel ****
 Goldens Cove, Drimna Beg, Sneem, Co. Kerry, V93 XV44, Ierland
https://www.sneemhotel.com 

Dag 6 – Kilarney – Dingle – Sheep farm

Na het ontbijt vertrekken we op dagtocht. Vandaag bezoeken we het schiereiland Dingle. Maar er staat meer op het programma:


Sheep farm

We bezoeken een traditionele schapenboerderij.

Ontmoet de schapen in hun natuurlijke omgeving en zie onze bekwame Border Collie honden aan het werk om de schapen op te drijven. Tijdens de zomermaanden ervaar je ook hoe schapen worden geschoren en in het voorjaar zie je de nieuwe babylammeren.

 

Killarney

Killarney is één van de bekendste plaatsen van Ierland en ligt in County Kerry. Het is een schilderachtig stadje en het perfecte startpunt om de Ring of Kerry te rijden. Bezienswaardigheden in en rondom Killarney zijn: Ladies View, waar je een adembenemend uitzicht hebt over het Killarney National Park en Ross Castle een kasteel uit de 15e eeuw na Christus aan de rand van het meer Lough Leane. 
 

Dingle 

Als je aankomt op het schiereiland Dingle is het best begrijpelijk als je niet meer weg wil uit het plaatsje Dingle zelf. Dingle is onconventioneel, kunstzinnig en oprecht vriendelijk. Het staat bekend om zijn ijzerwinkel/pub (waar je een biertje kunt drinken en meteen rubber laarzen kunt kopen). Maar als je het stadje achter je laat, ontdek je 6000 jaar aan ongelofelijke geschiedenis en ook de kust van Kerry, met zijn woeste golven, zilte zeewind, imposante kliffen en open luchten. Er is de Gallarus Oratory, een vroegchristelijke kapel die uitkijkt over het blauwe water van Smerwick Harbour. Er is Coumeenoole Beach, met een voortreffelijk uitzicht over de Blasket Islands. En er is de Conor Pass, de hoogste bergweg van Ierland. Uitzonderlijk is hier heel gewoon.
 

Gallarus oratorium 

Gallarus oratorium, dat vermoedelijk meer dan 1000 jaar oud is, is de best bewaarde oude kerk in Ierland. Het is een van de weinige overgebleven kerken van dit type die vandaag de dag nog intact is. Het is niet alleen het meest opvallende monument op het schiereiland Dingle, het oratorium is ook een van de mooiste oude gebouwen van het hele land. 

 

De prachtige locatie met uitzicht op de haven van Smerwick en de woeste Atlantische oceaan in het westen en Mount Brandon in het oosten maken het een van de meest magische plekken in Ierland om te bezoeken. 

 

Aan het einde van deze imposante dag komen we terug in ons hotel voor diner. 

Dag 7 – Ring of Kerry & Celtic Steps

Na het ontbijt is het tijd voor 1 van de hoogtepunten van deze reis, de Ring of Kerry. 

 

Een onvergetelijke tocht door dit prachtige deel van het Ierse landschap met magnifieke vergezichten en authentieke dorpen.  

We vertrekken op tijd vanuit ons hotel om aan de schilderachtige rit rond de Ring of Kerry te beginnen, een 179 km lange kustroute. Onderweg passeer je prachtige landschappen, zoals bergen, kliffen en meren. Stop bij uitkijkpunten zoals Moll's Gap voor geweldige foto's.

We rijden langs Molls Gap door de Black Valley naar Ladies View.

 

Bezoek charmante dorpjes zoals Waterville en Kenmare, waar je kunt genieten van lokale gerechten en souvenirs kunt kopen. We komen lang Killorglin en Castlecove.

 

Tijdens onze route mag een bezoek aan de Red Fox Inn niet voorbijgaan, waar we samen van een echte Irish Coffee genieten 

 

Verken historische bezienswaardigheden, waaronder het Muckross House en de ruïnes van Staigue Fort, om meer te leren over de rijke geschiedenis van de regio.
 

Na deze indrukwekkende tocht eindeigen we bij ons hotel voor diner. 

Vanavond rijden we naar Killarney voor een bezoek aan de beroemde Celtic Steps.  

Celtic Steps The Show brengt het rauwe talent van populaire Ierse dans samen met de authenticiteit van traditionele Ierse muziek. Het doel van de show is om gasten een magische avond te bezorgen, waarbij ze worden meegenomen op een reis door het kleurrijke verleden en de geschiedenis van Ierland tot het Ierland van nu, door middel van muziek, zang en natuurlijk dans. 

Dag 8 – Cobh & Distlillery

Na het ontbijt is het helaas tijd om de schilderachtige omgeving van Kerry te verlaten en langzaam terug te reizen naar het westen. 

 

We rijden dwars door het landschap en passeren Cork om zo aan de kust bij Cobh uit te komen. Cobh was 1 van de plaatsen waar de Titanic nog mensen op heeft gepikt voor het aan de reis naar Amerika begon.

 In Cobh is er voldoende vrije tijd om zelf een plekje te zoeken voor de lunch en het stadje op eigen houtje te verkennen. Er zijn diverse bezienswaardigheden dit het hier de moeite waard maken, zoals oa.:

 

 • Leer alles over de fascinerende geschiedenis van Cobh
 • Wandel over het historische Titanic Walking Trail of bezoek de Titanic Experience Cobh
 • Bekijk de prachtige St Colman's Cathedral
 • Een hapje eten op de Cobh Farmer's Market

 

 Na de middag vervolgen we onze weg naar Midleton om voor een bezoek aan een heuse Whiskey distillery. Natuurlijk mag een kleine proeverij hier niet ontbreken. Ontdek het hart en de ziel van Ierse whiskey bij Midleton Distillery Experience. De thuisbasis van zeven iconische merken - Jameson, Redbreast, Powers, Midleton Very Rare etc. 

 

Na dit bezoek leggen we nog ruim 120 kilometer af naar ons laatste hotel in Ierland, waar we vanavond samen dineren. 

 

Hotel 1 nacht 

1 x ontbijt en diner 

Brandon House hotel ****
 Southknock, New Ross, Co. Wexford, Y34 KR62, Ierland
https://www.brandonhousehotel.ie/ 

Dag 9 – overtocht naar Pembroke 

Vandaag staan we vroeg op, want de overtocht van Rosslare naar Pembroke staat al gepland om 8:45 uur. Dus na een vroeg ontbijt leggen we de laatste 50 Ierse kilometers af om in 4 uur de oversteek terug naar Groot-Brittannië te maken. 

Op tijd voor het diner komen we aan in ons hotel bij Reading voor de laatste overnachting. Gezamenlijk diner in het hotel.

Hotel 1 nacht

1 x ontbijt en diner 

Crown plaza Reading East****

Wharfedale Road, Reading, GB 

https://www.ihg.com/crowneplaza/hotels/gb/en/reading/reatr/ 

Dag 10 – Canterburry en thuisreis

Na het laatste ontbijt brengen we de bagage naar de bus voor de thuisreis. Maar niet voor we een bezoek hebben gebracht aan Canterburry

Canterbury is al beroemd in heel Europa sinds de 14e eeuw toen Chaucer er de Canterbury Tales schreef. Deze universiteitsstad is de trotse bezitter van enkele juweeltjes van middeleeuwse architectuur en een van de oudste kathedralen van het land.

Een must voor iedere bezoeker is Canterbury Cathedral, die de befaamde relikwieën herbergt van de middeleeuwse aartsbisschop Thomas Beckett.

Daarnaast leent Canterbury zich zeker ook voor lekker winkelen in het centrum of lunchen bij 1 van de tearooms.
 

14:00 uur         We rijden verder naar Folkestone voor de oversteek per trein door de Eurotunnel naar Calais 

14:45 uur         Check inn Eurotunnel 

15:50 uur         Oversteek naar Calais 

17:20 uur         Aankomst Calais plaatselijke tijd. Via België rijden we terug naar Nederland waar we verwachten rond 21:30 aan te komen.  Waar onze mooie reis helaas tot een einde is gekomen. We hopen dat Ierland u betoverd heeft! 

Reisdetails

Reissom per persoon

€ 1250,00 - lid personeelsvereniging
€ 1426,50 - introducee van lid
€  529,00 - 1-persoonkamertoeslag
 

In bovenstaande reissom is de eventuele korting van uw personeelsvereniging reeds verwerkt.
Reissom is gebaseerd op verblijf op een 2-persoonskamer met 2 personen.
 

Datum

donderdag 30 mei t/m zaterdag 8 juni 2024

Opstapplaats/tijd

7:00 uur - (10 minuten eerder aanwezig)
Henri Dunantlaan Heerlen / bushalte ziekenhuis

Inclusief/exclusief

Inclusief:

 • Vervoer per luxe touringcar met ervaren chauffeur, bar en toilet – minimaal Comfort Class
 • Oversteek Calais-Folkestone v.v. per Eurotunnel
 • Ferry Holyhead – Dublin met Irish Ferries
 • Ferry Rosslare – Pembroke met Irish Ferries
 • 9 maal overnachtingen zoals in programma o.b.v. half pension (behalve Dublin – o.b.v. 2x ontbijt) 
 • Excursies twv. € 102,50:

 - Gids in Dublin
 - Clifs of Moher
 - Bunratty Folk Park & castle
 - Sheep farm
 - Celtic Steps show 
 - Midleston Whiskey Distillery

- Red Fox Irish Coffee

 • Programma zoals omschreven
 • Toeristenbelasting
 • € 5 p.p. SGR verplicht 
 • Calamiteitenfonds / reserveringskosten

 

Wat niet bij de reissom in zit:

 • Dranken 
 • Reisverzekering, u kunt dit per persoon opgeven
 • Annuleringverzekering, u kunt dit per persoon opgeven 
 • Alle niet bovenstaand genoemde

Eigen uitgaven, te denken aan lunches, entreegelden, fooien etc. 

Wat ook heel belangrijk is

Heeft u nog vragen? Vermeld deze dan onderstaand in het contactformulier of u belt/stuurt een email.


Voor Engeland dient u in het bezit te zijn van een paspoort!

Na reservering ontvangt u per mail een officiële boekingsbevestiging, waarna u pas de betaling voldoet.

Deze reis wordt uitgevoerd met de huidige reis-regelementen in acht genomen. Voor meer informatie verwijzen wij u oa. naar websites als:
www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen


Online boeken

DEZE BUSREIS IS REEDS VOLGEBOEKT. KLIK OP DE BUTTON OM TE LATEN WETEN DAT U INTERESSE HEEFT. WIJ BRENGEN U DAN OP DE HOOGTE INDIEN ER PLAATS BESCHIKBAAR KOMT OF ALS ER EEN NIEUWE REIS GEPLAND WORDT.
U KUNT OOK EEN MAIL STUREN NAAR [email protected] 

The Travel Club Ellen Beers - contactformulier

Boeken kan niet via het contactformulier. U kunt wel het formulier insturen als u een vraag of opmerking heeft. Vergeet dan niet te vermelden waar het over gaat.

Netherlands

Onze privacyverklaring is van toepassing.